Hoe het werkt

tweedehands-kleding-verkopen-zwolle

Tip: lees de pagina tot en met de laatste regel
  1. Je maakt een afspraak, telefonisch of in de winkel, en meld hoeveel kleding je wilt komen brengen. Heb je maximaal 5 prachtige artikelen? Dan kun je deze zonder afspraak afgeven.
  2. Op en in iedere af te geven tas (geen doos!) met kleding noteer je de volgende gegevens:  NAAM + (KLANTNUMMER +) GD (Goede Doel) / RETOUR
    Als je voor de eerste keer artikelen inbrengt maak ik een account voor je aan. Het daaraan gekoppelde unieke klantnummer en wachtwoord stuur ik je per e-mail. Hiermee kun je via deze site inloggen om de verkoop van je kleding te volgen.
  3. Ik selecteer – in voor mij geschikte tijd – de artikelen: wat voldoet aan de kwaliteitseisen (zie hieronder: Kleding in de ‘winkel van astrid’ ) komt in de winkel voor verkoop. De rest schenk ik aan het goede doel (zie ‘Goede doelen’).
  4. Wil je de niet voor de winkel geschikt geacht retour na selectie? Vermeld dat duidelijk op de tas.
  5. De verkoopprijs wordt door mij bepaald en pas deze eventueel aan ter bevordering van de verkoop. In uitzonderlijke gevallen kunnen we in overleg de verkoopprijs bepalen. 40% van de verkoopopbrengst is voor jou.
  6. Inbrengperiodes: 1 februari tm 30 juni voorjaar- en zomercollectie, 1 augustus tm 31 december herfst- en wintercollectie.
  7. Inname van kleding en andere artikelen betekent dat je akkoord gaat met bovenstaande.

Kleding in de ‘winkel van astrid’

. zo goed als nieuwe, hedendaagse merkkleding voor dames in bijna alle maten
. naden zijn dicht, knopen compleet & vastgenaaid, ritsen ritsen en ook de rest is heel
. vlekvrij, frisgewassen en gladgestreken (vlak voor het inbrengen even wassen & strijken, zodat het fris riekend en glad in de winkel hangt)

Kleding met pensioen

Kijk de door jou geselecteerde kleding nog eens goed aan. Zou je het kledingstuk zelf kopen als je het in een rek zou zien hangen?

Wees eerlijk. Op een gegeven heeft die mooie jurk, vrolijke blouse, fijne broek (zelfs de chiquere merken) zijn dienst bewezen. En dat is goed.

Gepild, dun geworden stof, grauw wit, doffe glans, hard geworden katoen, uit model, lubberende boorden….. Deze kleding gun je pensioen. Doneer deze zelf aan het goede doel, zoals Sympany bijvoorbeeld, zodat het in een andere hoedanigheid verder leeft. 

Welke merken

Bij voorkeur kledingmerken waarvan we kunnen uitgaan dat ze op mens- en milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Zie ook ‘Welke kledingmerken deugen?’. Kleding van Primark en Zeeman neem ik niet in.

Wat kun je nog meer inbrengen

Sieraden, schoenen, tassen, hoeden en petten, handschoenen en wanten, sjaals, lingerie, zonnebrillen, paraplu’s… Ook hiervoor geldt dat wat je inbrengt zo goed als nieuw is.

Goed om te weten

Het inbrengen van artikelen is voor je eigen risico. Zoekgeraakte en gestolen artikelen worden niet vergoed. De artikelen zijn niet verzekerd tegen brand- en waterschade.

Vanzelfsprekend doe ik mijn uiterste best bovenstaande te voorkomen.