Goede doelen

Stichting Sympany

De kleding die overblijft na selectie voor de winkel breng ik naar een van de kledingcontainers van de stichting Sympany:

‘Sympany is een sociaal ondernemer. Sympany heeft noch politieke noch religieuze achtergronden. De opbrengst die we genereren door het inzamelen, sorteren en verkopen van textiel zetten we in om mensen uit kansarme situaties te helpen. Elk jaar geven we circa 23,5 miljoen kilo kleding en overig textiel een tweede leven. Het wordt opnieuw gedragen of gerecycled tot nieuwe producten. Daarbij zorgen we voor werkgelegenheid, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle kleding wordt verkocht. De opbrengst gaat via de gelieerde stichting Sympany naar projecten in DR Congo, Malawi, Angola en India die zelfredzaamheid en duurzaamheid nastreven met een steeds sterkere focus op de textielindustrie. We willen boeren leren om meer uit hun grond te halen zonder extra belasting voor de omgeving. We leiden studenten op in praktische beroepen als naaister en houden bij alles wat we doen de balans tussen mens, milieu en meerwaarde in de gaten.

Ons werk zorgt voor een betere wereld waar mensen kansen pakken om zelfredzaam te worden en oog hebben voor duurzaam ondernemen.

Door overdracht van kennis en het aanleren van vaardigheden worden mensen zelfredzaam. Bij elk project gaan we zorgvuldig om met het milieu. Onze projecten zijn efficiënt en effectief: jaren later bestaat er nog een blijvend effect. We geven in principe dan ook niets zo maar weg, omdat is gebleken dat dit alleen tijdelijke effecten genereert.’, aldus website-informatie Sympany.’

Meer informatie www.sympany.nl

Kopzorg op Bali

‘Kopzorg op Bali’ is een Nederlands initiatief dat het Suryani Institute for Mental Health op Bali ondersteunt om psychiatrie uit de schaduw te halen en patiënten te helpen. Medewerkers van deze organisatie behandelen veelal kosteloos psychiatrische patiënten op dit eiland.
De initiatiefnemer van deze organisatie, Marjan van der Kuil, woont in de wijk Assendorp te Zwolle.

In de winkel kun je dat wat het je waard is werpen in het daarvoor bestemde blik ‘Kopzorg op Bali’.

Voor verkoop ingebrachte kleding die voldoet aan de door mij gestelde kwaliteitseisen maar onfris (ongewassen is of muf ruikt) is, was en strijk ik zelf. Daarna bied ik het alsnog te koop aan in de winkel, 40% van de opbrengst bij verkoop is voor ‘Kopzorg op Bali’:

Meer informatie: www.facebook.com/KopzorgopBali/